2024-05-05 22:30

איך מקימים עמותה? המדריך המלא לבירוקרטיה

החלטה לגבי הקמה של עמותה מהווה הזדמנות מדהימה בעבורכם לקדם עשייה חברתית המתבצעת במסגרת של עמותה הרשומה כחוק. מדי שנה מגישים מקבל רשם העמותות מאות בקשות לרישום של עמותות, כאשר נכון להיום פועלות בישראל אלפי עמותות המתמקדות בנושאים שונים, למען החברה הישראלית. אם גם אתם רוצים להגשים חלום ולהקים עמותה, להלן כל מה שצריך לדעת בשביל לצלוח את הבירוקרטיה ובהתאם לכך להוביל לקידום האג'נדה החברתית.

קובעים את מטרות העמותה

בשלב הראשון של הקמת העמותה צריך קודם כל לחשוב היטב על המטרות לשמן אתם מקימים את העמותה, וזאת מתוך מטרה לרשום אותה גם בצורה מסודרת אצל רשם העמותות. השאלה איך מקימים עמותה? היא שאלה נפוצה מאוד בקרב גברים ונשים אשר רוצים להגשים את החזון החברתי שלהם, ועל כן בתהליך צריך לקחת בחשבון קודם כל המטרות ואת היעדים שאותם תרצו להגשים, כאשר רצוי להיעזר גם באתר של רשם העמותות לטובת קבלת השראה מוצעות, ובתור התחלה לצמתם אותן לבין 1-3 מטרות מרכזיות, ובהמשך הדרך להוסיף מטרות נוספות.

הגשה של תקנון לרישום

חלק מהותי בתהליך של הקמה של עמותה כולל את קביעת התקנון. מדובר בתקנון שנועד להוביל למנהל תקין אולם הוא גם חלק בלתי נפרד מתהליך הרישום, מאחר ומדובר בסמך שהוא בגדר חובה כאשר מגישים בקשה לרישום העמותה. מומלץ לבצע את התהליך בליווי של עורך דין המתמחה בתחום, וכן לתאם מראש מספר פגישות עם מקימי העמותה, כל זאת מתוך מטרה להוביל לקביעת התקנון כחוק. שימו לב כי כיום ניתן לקבל מידע באופן מקוון, דרך האתר הרשמי של רשם העמותות, כל זאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של מענה המגיע לידי ביטוי בין היתר גם ביכולת להוריד. מדובר בהזדמנות מצוינת ליצירה של מערך אשר מאפשר לכם להימנע מהליך בירוקרטי סבוך.

 

 

מקימי העמותה

שימו לב כי בשביל לפתוח עמותה צריכים להיות לפחות שבעה מקימים מעל גיל 18 וללא עבר פלילי. מדובר בתנאי סף, כאשר חשוב לזכור כי בתקנון אתם צריכים להיות רשומים עם השם המלא לצד תעודת זהות, ולאחר מילוי הטפסים השלב הבא הוא תשלום אגרה בסך של 822 ₪ לטובת רישום העמותה, ומעבר לכך יש גם הוצאות נוספות הכוללות גם חתימה של עורך דין על תצהיר, כאשר שכר השכרה הנהוג לתשלום בעבור עורכי דין עשוי להגיע לאלפי שקלים. יחד עם זאת, לא מעט עורכי דין מאפשרים לבצע את התהליך פרו בונו, וזאת מתוך מטרה לסייע לכם להתגבר על הבירוקרטיה ולצאת לדרך, כחלק מרישום המתבצע במסגרת של הגשת התקנון וכן תשלום האגרות.

פתיחה של חשבון בנק

חלק בלתי נפרד מההליך הבירוקרטי לטובת הקמה של עמותה כולל בין היתר הקמה של חשבון בנק שאינו משויך לאחד המייסדים, וזאת לטובת גיוס כספים וכן ניהול תקין. חשוב להיות מסודרים מאוד בעניין הזה וכן להקפיד על ביצוע ההליך בליווי של רואה חשבון אשר ילווה את הפעילות הפיננסית, כל זאת מתוך מטרה לעמוד במנהל התקין.

לסיכום

רישום של עמותה באופן חוקי באמצעות פנייה לרשם העמותות צריכה להתבצע באמצעות הגשה של מסמכים כמו גם ליווי מקצועי מצד עורך דין לצד רואה חשבון. שפע המידע המצוי באינטרנט מאפשר לכם לבצע את התהליך הזה בצורה נכונה ועם שימת דגש על יצירה של מענה אשר מגיע לידי ביטוי בליווי מקצועי המתבצע לכל אורך הדרך, החל משלב ההקמה ועד לתפעול השוטף.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על כלכלה ועסקים!

על הרכבת קואליציה בישראל

נגישות