2024-05-05 16:48

לא נותנים לחרדה לשבש לנו את יום העבודה: הכול על טיפול בחרדות

עובדים רבים מתמודדים עם הפרעת חרדה המשבשת להם את שגרת העבודה, גורמת לסטרס גבוה במהלך היום ומונעת מהם להיות אפקטיביים. כדי להתמודד עם החרדה, ישנן מספר שיטות טיפוליות שנועדו להקל על חיי המתמודדים. במאמר שלפניכם פירטנו אודות הגישות הטיפוליות להתמודדות עם חרדה.

מהי הפרעת חרדה?

הפרעת חרדה הינה הסוג הנפוץ ביותר מבין הבעיות הנפשיות המוכרות, אשר פוגעת בילדים ובמבוגרים. תסמיני חרדה עשויים לכלול דפיקות לב מואצות, רעד, סחרחורת, הזעה ומתח בשרירים. הפרעת חרדה עלולה להתפתח מגורמים שונים, ולרוב לא ניתן להצביע על סיבה אחת בלבד, אך לרוב היא מתפתחת בשל חשיפה בעוצמה גבוהה לסטרס מתמשך, אירועים שקרו במהלך החיים או גורמים פסיכולוגיים אחרים. הפרעת חרדה מתחלקת למספר אבחנות ספציפיות, ביניהן הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעת דחק פוסט טראומתית או חרדה חברתית.

הגישות הטיפוליות לטיפול בחרדה

ישנן מספר שיטות טיפול להקלה ומניעה של תסמיני חרדה:

הגישה הטבעית

ישנם תוספי תזונה טבעיים אשר יכולים להקל על חרדה בדרכים שונות:

  • ויטמינים מקבוצה B – מסייעים להעלות את רמות האנרגיה, משפרים את הריכוז ומצב הרוח ומסייעים לשמור על מערכת עצבים תקינה.
  • אומגה 3 – מסייע לשמור על החיוניות של מערכת העצבים ומפחית חרדה.
  • מגנזיום – מסייע בהפחתת חרדה על ידי השפעה חיובית על מערכת העצבים והרגעת השרירים.

מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי לפני נטילת תוספי תזונה, כדי להתאים את הטיפול בצורה המדויקת ביותר לצרכי המטופל. מידע נוסף אודות טיפולים טבעיים תוכלו למצוא באתר הומיאוטריט.

הגישה הפסיכולוגית-דינמית

לפי גישה זו, החרדה נובעת מגורמים רגשיים שיש לעבד במסגרת טיפול פסיכולוגי, והתקפי חרדה הינם סימפטום המצביע על בעיה פסיכולוגית עמוקה יותר, לכן יש צורך בטיפול פסיכולוגי דינמי ארוך טווח באמצעותו אפשר יהיה להגיע לשורש הבעיה ולפתור אותה. מדובר בטיפול מתמשך שלא עוסק רק בחרדות, ונועד לחזק את תחושת הביטחון האישי, להפחית את החרדות ולהבין את מקור החרדה והגורמים שמובילים להופעתה.

 

 

הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית

לפי גישה זו, אפשר להתגבר על הפרעת החרדה בעזרת טיפול ממוקד וקצר מועד. בגישה זו לומד המטופל שיטות להרגעה ולהגברת תחושת השליטה העצמית, וכן לומד לעקוב ולזהות את התקפי החרדה ולהבחין בין פחד לבין חרדה. בגישה זו נעזר המטפל בטכניקות טיפול כמו הרפיה או דמיון מודרך, כדי לסייע למטופל לתת פרשנות אחרת לתסמינים הגופניים המופיעים במהלך החרדה.

הגישה התרופתית

לפי גישה זו, מניחים שמסיבה כלשהי נוצר חוסר איזון ברמות המוליכים העצביים במוח, אשר ניתן לתקנו באמצעות תרופות. הטיפול התרופתי אמנם לא שם קץ למקור הבעיה, אך מסייע בהקלה על התסמינים, ובשילוב עם טיפול פסיכולוגי הוא יכול לחולל שינויים לטווח הארוך ולמנוע את תופעות החרדה הפוגעות באיכות החיים של המטופל. תרופות אלה יכולות להיות:

  • SSRI – מעלות את רמת הסרוטונין במוח, מוליך עצבי שנקשר עם מצב רוח חיובי ושמחה.
  • SNRI – מעכבות את פירוק הסרוטונין והנוראפינאפרין, מוליך האחראי לפעילות חיונית של הגוף.
  • בנזודיאזפינים – פועלות על מערכת העצבים המרכזית.

לסיכום

הטיפול בהפרעת חרדה מתחלק למספר גישות, שלעיתים משולבות אחת בשנייה; הגישה הפסיכולוגית-דינמית מציעה טיפול ארוך טווח לטיפול במקור הבעיה, בעוד שהגישה הקוגניטיבית-התנהגותית מציעה טיפול קצר טווח הנועד לטפל באופן ממוקד בבעיה עצמה. ישנם גם טיפולים טבעיים כמו תוספי תזונה וויטמינים שיכולים לסייע בהפחתת תסמיני החרדה, וכן טיפולים תרופתיים שנועדו לאזן את רמות המוליכים העצביים במוח הגורמים לתחושת חרדה. בבחירת הגישה הטיפולית יש להתייעץ עם גורם מקצועי, שידע להתאים את שיטות הטיפול המותאמות והמיטיבות ביותר עבור המטופל.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על כלכלה ועסקים!

על הרכבת קואליציה בישראל

נגישות