2024-04-26 21:16

העברת בעלות רכב: איך עושים את זה נכון?

לפני שאתם ממהרים לרכוש את הרכב החדש שלכם חשוב שתדעו שאתם צריכים לעשות העברת בעלות. מה זה העברת בעלות, איך עושים אותה וכמה זה עולה? כל התשובות לפניכם.

מה זה העברת בעלות לרכב?

אם החלטתם לקנות רכב מאדם פרטי או מחברה, אתם צריכים לעשות לו העבר בעלות כחוק. העברת בעלות היא תהליך שלאחריו הרכב יעבור לבעלות בלעדית שלכם כחוק, מה שאומר שאתם כמובן גם האחראים הבלעדיים עליו. מעתה, כל פעולה שתעשו עם הרכב החדש תירשם על שמכם, אתם אלה תצטרכו לעשות לו ביטוח, לשלם את אגרת הטסט ולעבור טסט, לעשות טיפולים ועוד. חשוב לדעת איך מבצעים העברת בעלות רכב ועל זה נדבר מיד, אך לפני כן חשוב גם לציין שמדובר בהליך חובה שהאחריות עליו חלה על דני הצדדים, גם על המוכר של הרכב וגם על הקונה שלו.

איך עושים העברת בעלות?

האופציה הראשונה שלכם היא כמובן להגיע ביחד עם המוכר לסניף הדואר הקרוב ולבצע את העברת הבעלות. חשוב לציין שעל מנת לא לבזבז זמן יקר ולא לחזור על התהליך הזה פעמיים, אתם צריכים להצטייד ברישיון רכב ותעודת זהות בתוקף. לאחר העברת הבעלות אתם תקבלו שטר חתום שהוא יהיה ההוכחה לכך שהעברת הבעלות בוצעה באופן חוקי ושמעתה הרכב רשום על שמכם.

 

 

אם אתם לא רוצים להגיע פיזית לסניף הדואר שלכם, תוכלו לבצע את העברת הבעלות באופן מקוון באינטרנט. ניתן להיכנס לאזור האישי באתר הממשלתי ולבחור מהרשימה את הרכב שאותו אתם קונים. חשוב לציין, שניכם, גם הקונה וגם המוכר, חייבים להיכנס לאזור האישי ביחד על מנת שהעברת הבעלות תהיה בתוקף. כל התהליך מתבצע במקביל וכל המסמכים נפתחים במקביל, אם לא תקבעו מועד מוגדר להעברת הבעלות התהליך הזה לא יצליח.

מהרגע שהעברת הבעלות עברה בהצלחה, אתם האחראים הבלעדיים על הרכב בחדש וכפי שציינו, מעתה כל פעולה שתבצעו על הרכב תהיה על שמכם בלבד, לרבות הכיסוי הביטוחי, הטסטים והטיפולים השנתיים שאתם צריכים לעשות לרכב החדש. את רישיון הרכב שאתם מקבלים ואת אישור העברת הבעלות שאו אתכם ברכב כל הזמן.

כמה עולה העברת בעלות?

לפני שאתם ממהרים לסניף הדואר הקרוב חשוב שתדעו שעל מנת לעשות העברת בעלות יש לשלם אגרה. נכון לשנת 2020 עלות האגרה היא 219 ₪ בעבור רכב ממנוע מכל סוג, למעט אופנוע. מי משלם את האגרה? זה כבר נתון להחלטה שלכם, המוכר והקונה. עם זאת חשוב לציין שברוב המקרים מי שמשלם את האגרה הוא הקונה של הרכב. אגב, יש בהחלט מקרים שבהם הצדדים מחלקים את התשלום חצי בחצי, שורה תחתונה זה פשוט מה שתחליטו.

האם ניתן לתת ייפוי כוח להעברת בעלות?

ניתן בהחלט לבצע את העברת הבעלות באמצעות ייפוי כוח למיופה כוח מטעמכם. על מנת לעשות זאת אתם צריכים להצטייד בשלושה דברים. הראשון, טופס ייפוי כוח של אדם פרטי מלא וחתום. השני, רישיון רכב ששייך לרכב שעומד במוקד העברת הבעלות. השלישי, תעודת זהות מקורית של מיופה הכוח ושל האדם שמעוניין בכך. ללא כל אלה לא תוכלו ליפות את כוחו של מי מטעמכם על מנת לבצע את העברת הבעלות שלא בנוכחותכם, קחו זאת בחשבון.

לסיכום

אם אתם מעוניינים לרכוש רכב יד שנייה או רכב מחברה, חשוב שתדעו שאתם חייבים לבצע העברת בעלות. מדובר בהליך שחובה לעשות אותו על פי חוק והאחריות על העברת הבעלות חלה על שני הצדדים, המוכר והקונה כאחר.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על כלכלה ועסקים!

על הרכבת קואליציה בישראל

נגישות