2024-05-02 08:28

מצויים בפרשת דרכים מקצועית? אולי פסיכולוג תעסוקתי יוכל לסייע

מחפשים כיוון תעסוקתי חדש? רוצים להשתלב בשוק העבודה בתחום שמעניין אתכם? בחירת קריירה תעסוקתית יכולה להיות מבלבלת, אך בעזרת הייעוץ וההכוונה המתאימים בסיוע של פסיכולוג תעסוקתי תוכלו למצוא את הייעוד שלכם ולהגשים אותו. למה ובאילו נסיבות כדאי לפנות לפסיכולוג תעסוקתי? איך לבחור פסיכולוג תעסוקתי מומלץ? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

מהו פסיכולוג תעסוקתי?

פסיכולוג תעסוקתי הוא איש בעל ההכשרות והרקע הבאים:

  • תואר ראשון בפסיכולוגיה
  • תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית-תעסוקתית או חברתית
  • הכשרה מעשית בת שנתיים במשרה מלאה, או ארבע שנים בחצי משרה
  • מבחן הסמכה רשמית בפסיכולוגיה חברתית-תעסוקתית-ארגונית

פסיכולוג תעסוקתי שואף ליצור התאמה מדויקת בין האדם הפרטי לבין הקריירה והסביבה התעסוקתית המתאימות לו, תוך מתן דגש לדפוסי ומרכיבי האישיות של האדם וייחודו האישי. כמו כן, הוא עוזר לאדם להסתגל למקום העבודה הנבחר, לתפקד על הצד הטוב ביותר, להימנע ככל האפשר משחיקה ולהתקדם בקריירה.

בנוסף לקידום הפרט, פסיכולוג תעסוקתי יכול לעזור גם לארגונים וחברות ולהדריך אותם איך לבחור עובדים, כיצד לבנות תוכנית עסקית אפקטיבית וכן מציע הצעות לייעול ושיפור המבנה וההתנהלות שלהם. כך הוא תורם למעשה גם לאדם הפרטי וגם לארגון, ועוזר להם לתפקד היטב כל אחד בנפרד וכן להשתלב בצורה מתואמת ומותאמת ביחד.

הסיבות לפנייה לפסיכולוג תעסוקתי

אנשים רבים פונים לפסיכולוג תעסוקתי כדי למצוא את הכיוון התעסוקתי שיתאים להם, שיוכלו להתפרנס ממנו בכבוד ושיעורר בהם תשוקה ורצון לקום כל בוקר עם מוטיבציה. מציאת העבודה הנכונה היא בעלת חשיבות אדירה, ואי אפשר לזלזל בכך בשום אופן.

הפונים לפסיכולוג תעסוקתי יהיו לרוב:

  1. אנשים צעירים וחיילים משוחררים המעוניינים להבין באיזה מסלול לימודים לבחור, או היכן כדאי להם ללכת לעבוד.
  2. אנשים מבוגרים שמתקשים למצוא קריירה מתאימה, או שמחפשים שינוי ורוצים להתחיל קריירה שנייה.
  3. מנהלים ועובדים בכירים שמחפשים לעשות קפיצת מדרגה בקריירה שלהם, אך לא בטוחים כיצד לפעול.

 

 

אם אתם נמנים עם אחת מהסיטואציות הללו, פנייה לפסיכולוג תעסוקתי יכול מאוד לעזור לכם, שכן חלק ניכר מהיום מוקדש למקום העבודה, וחשוב לבחור בסביבה תעסוקתית ובמקצוע שמתאימים לכם. כמו כן, לזהות המקצועית יש השפעה גדולה גם על הביטחון העצמי והדימוי העצמי, פרט שחשוב לקחת בחשבון כאשר שחושבים על קריירה. ייעוץ של פסיכולוג תעסוקתי יכול לעזור לצאת מה"פקק" התעסוקתי, ולעלות על הנתיב המקצועי והאידאלי שלכם, זה שיעניק לכם קריירה מספקת, ארוכה ומשגשגת.

דגשים בבחירת פסיכולוג תעסוקתי

אחרי שהתקבלה ההחלטה לקבלת ייעוץ מפסיכולוג תעסוקתי, מגיע השלב בו מחפשים את איש המקצוע המתאים ביותר לצרכים שלנו. אז כיצד לבחור פסיכולוג מומלץ? הנה מספר הנחיות לבחירת פסיכולוג תעסוקתי:

  • המלצות – כדאי לחפש המלצות מתוך ניסיון אישי. אם אתם מכירים אנשים שעברו ייעוץ תעסוקתי, מומלץ לבדוק עם מי הם עבדו והאם התהליך קידם אותם וענה על ציפיותיהם.
  • ניסיון – חשוב לבדוק מה הניסיון של איש המקצוע כדי לוודא שיש התאמה ביניכם.
  • התמחות – יכול להיות שפסיכולוג תעסוקתי מסוים מתמחה באופן ספציפי במתן ייעוץ תעסוקתי אישי, וכדאי לבדוק האם תחום ההתמחות שלו תואם לרצונות ולציפיות שלכם.

לסיכום

פסיכולוג תעסוקתי עוסק בהכוונת אנשים לקריירה אותה הם מקווים להגשים ולשגשג בה. רוב הפונים לייעוץ אצל פסיכולוג תעסוקתי הינם אנשים שלא בטוחים מה הם רוצים ללמוד או במה לעסוק, אנשים שמחפשים שינוי קריירה או עובדים בארגונים שמבקשים להתקדם בתחום עבודתם. פנייה לפסיכולוג תעסוקתי יכולה לעזור בגיבוש זהות מקצועית ומתוך כך להשפיע גם על הביטחון העצמי והדימוי העצמי.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על כלכלה ועסקים!

על הרכבת קואליציה בישראל

נגישות