מסחר אלקטרוני הוא כבר חלק בלתי נפרד מהאפשרויות העומדות לפני עסקים מודרניים. נושא זה קורץ גם לאנשים פרטיים שרוצים לעשות כסף באינטרנט מיוזמה כזו או אחרת. לפעמים הרעיון שעבורו מעוניינים בחנות כזו אכן מוצלח וישים, אך בכל מקרה חשוב להקים את התשתית, כלומר את החנות האינטרנטית, באופן איכותי באמת. כיצד עושים זאת? אחת הדרכים הפופולריות ביותר כיום להקים חנות מקוונת היא באמצעות פלטפורמת שופיפיי (Shopify). מהי פלטפורמה זו? מדוע היא כל כך פופולרית? וכיצד בונים חנות באמצעותה? הינה כל מה שאתם צריכים לדעת בנושא כדי להיות בעלי חנות מקוונת משלכם.
סוחרים דרך האינטרנט
אתרי מכירות באינטרנט הם חלק מרכזי בעולם המסחר האלקטרוני, אם כי לא הדרך היחידה שבה אפשר לעסוק במסחר שכזה. אתר מקוון הוא הגרסה הווירטואלית לחנות מכירות פיזית והוא מכיל את כל התשתיות למכירת מוצרים ושירותים: מקום להצגת המוצרים ופרטים עליהם, מנגנון חיפוש נוח, עגלת קניות שלתוכה אפשר להוסיף מוצרים, קופה שבה הלקוחות משלימים את הרכישה וכל הדרוש בנושא משלוחים הביתה.
את החנות הזו אתם יכולים להקים לבד אם יש לכם ידע בתכנות, אך יש גם פתרונות זריזים ופשוטים יותר למי שאין לו ידע בנושא או למי שרוצה לחסוך זמן ומשאבים. אחד הפתרונות הפופולריים ביותר הוא בניית חנות שופיפיי. תהליך בניית חנות שופיפיי מתבצע בפלטפורמה שיש בה את כל מה שאתם צריכים לעיצוב החנות המושלמת. אתם יכולים לבנות את החנות שלכם בשופיפיי לבד, אבל יש לא מעט חברות, כמו חברת WeDev, שיכולות לסייע לכם בכל העניינים הטכניים, בייחוד אם אתם צריכים פיצ'רים מיוחדים שהפלטפורמה אינה מספקת.
תבניות מוכנות לבניית החנות המושלמת בקלות ובמהירות
הנושא של הקמת חנות מקוונת, ובפרט חנויות בשופיפיי, הוא כבר ותיק והוא לא נושא שצריך להמציא בו את הגלגל מחדש. כלומר, האלמנטים הבסיסיים של חנות כזו קבועים למדי וכך גם אופן פעולתם הבסיסי. הפתרונות האלו חוסכים זמן וטעויות בכך שהם פשוט מספקים לכם אבני בניין מוכנות בנושא זה. שופיפיי היא דוגמה בולטת לכך – תהליך ההקמה של האתר שלכם יכול לארוך כמה דקות בלבד אם אתם מחפשים את העיצוב והפריסה הבסיסיים ביותר. מעבר לכך, תוכלו לעצב את החנות כרצונכם ולהוסיף לה פיצ'רים המתאימים לאופי החנות ולקהל הלקוחות שלכם, והכול בזריזות וביעילות מרביים.
שופיפיי – קצת היסטוריה
בשנת 2006 ניסתה קבוצת חברים יזמים להקים חנות קניות באינטרנט למכירת ציוד סנובורד, וגילתה שכל התהליך מסורבל למדי. החוויה הלא טובה עודדה אותם לחשוב קצת כיצד אפשר לשפר את המצב, והתוצאה הייתה פיתוח אתר אשר ישמש פלטפורמה להקמת אתרי מסחר אלקטרוני. כיום יש בשופיפיי כמעט 5 מיליון חנויות מקוונות ברחבי העולם עם מאות מיליוני לקוחות מרוצים, וגם בישראל היא פופולארית מאוד.
אז איך מקימים חנות?
רוצים להקים חנות שופיפיי? בין אם מדובר בחנות נעליים, טיפוח או גיימינג, הינה הצעדים שתצטרכו לנקוט לשם כך:
- הרשמה: אתר שופיפיי עצמו הוא פלטפורמה לאתרי מסחר, ולכן אתם צריכים קודם כול לפתוח משתמש באתר.
- בחירת ערכת נושא: כעת תוכלו להתחיל בהקמת האתר, עם בחירת ערכת נושא הכוללת מבנה ועיצוב בסיסיים.
- הוספת המוצרים והשירותים: לאחר שבחרתם את העיצוב הבסיסי של האתר תוכלו להתחיל ולהוסיף את כל המוצרים והשירותים שאתם מעוניינים למכור, ולהוסיף להם את כל הפרטים הנחוצים כמו תמונות המוצר, תיאור, מחיר וכדומה.
- התאמות שונות: שופיפיי היא סביבה גמישה שלא תחייב אתכם להשתמש אך ורק בתבניות הקיימות שלה. בכל שלב בדרך תוכלו לבצע התאמות ושינויים מסוגים שונים לפי העדפותיכם ולהוסיף אלמנטים חדשים לנוחותכם ולנוחות המשתמשים.
- לוגיסטיקה נוספת: מעבר לחנות עצמה תצטרכו גם דומיין לאתר וטיפול בכל ההיבט הכספי של סליקה והפקת חשבוניות.
לסיכום
שופיפיי היא פלטפורמה מצוינת לכל מי שמעוניין להקים חנות מקוונת. היא תאפשר לכם להקים בקלות ובמהירות חנות משלכם גם אם אין לכם ניסיון בתכנות, ותציע לכם מגוון תבניות ועיצובים כדי שתוכלו לצאת לדרך. הפלטפורמה די גמישה ומאפשרת להוסיף פיצ'רים משלכם בעת הצורך. אם תצטרכו ליווי כללי בהקמת החנות יש לא מעט חברות בשוק שיציעו לכם את הסיוע המקצועי שאתם צריכים.