אנחנו חיים בעידן שבו ביטוחים נהיו חלק מדרך חיים. קניתם מקרר? תשקלו לבטח אותו. פותחים עסק? תשקלו לעשות ביטוח עסק. רכשתם אופנוע? תקבלו החלטה איזה ביטוח לרכוש לצד ביטוח חובה וכן הלאה. עם זאת, אם נבקש להצביע על ביטוח אחד שנמצא בשלישיית הביטוחים הפותחת, ללא ספק נצביע על ביטוח חיים. מדוע אם כן מדובר בביטוח כה נפוץ, מה בדיוק הוא כולל ואף כיצד נדרשים לפעול בני משפחה של מבוטח שנפטר? לרשותכם מידע מקיף בתחום ביטוח חיים, כך שתזכו להבין פעם אחת ולתמיד מדוע הוא חשוב, וכיצד ברגע האמת רצוי לפעול.
מהו ביטוח חיים
ביטוח חיים הוא ביטוח שנועד לחשוב בצורה מרבית על האנשים האהובים עלינו מכל ועל האנשים שתלויים בנו כלכלית. ביטוח מעין זה בעיקר רלוונטי עבור בני זוג והורים לילדים, ועל כן יהיה זה רק אחראי לדאוג לכך, כמובן לצד תקווה שהביטוח לעולם לא יופעל. מעבר למקרה מוות, ביטוח חיים גם יודע לכסות מקרים של אובדן כושר עבודה ואף מקרים של נכות, כך שאם מגיעים לכדי מצב שבו יכולת ההשתכרות נפגעת בצורה קשה, לפחות ישנה הידיעה שקיים ברקע סכום כספי (או קצבה חודשית) שמיועדת לסייע בצורה מהותית. עתה כאשר התמונה יותר ברורה, ניתן להתחיל להבין שאפשרי לבחור כיצד לעשות ביטוח חיים, אך הנקודה היא שמדובר בביטוח מאוד חשוב – תביעות ביטוח חיים יעניקו לבני משפחת הנפטר את זכויותיהם ויסייעו לשמור על רמת חיים מוכרת.
חשיבות ביטוח חיים
מעבר לעובדה שביטוח חיים מסייע לחשוב על עתיד המשפחה, יש מקרים שבהם אין זו כלל שאלה, וזאת כיוון שהביטוח הוא בגדר תנאי. כך נכון הדבר כאשר מבקשים לקחת משכנתא. במקרה זה הבנק מחייב לעשות ביטוח חיים, וזאת כדי שאם חס וחלילה משהו יקרה, הוא יישאר מכוסה. עוד סיטואציה שנוגעת לביטוח חיים נוגעת לביטוח מנהלים – מאד תלוי מהם התנאים מטעם מקום העבודה. עם זאת, נחזור ונחדד שגם אם אין זה הכרחי לעשות ביטוח, חשוב לדעת לעצור את שגרת היום כדי לסגור את הפינה, כך שתהיו רגועים שעושים כל שניתן כדי לסייע לאלו שאוהבים.
כיצד פועלים כאשר מבוטח נפטר
אדם קרוב לכם נפטר? יש לבחון האם היה לו ביטוח חיים, ואף מוטב לעשות זאת בהקדם, טרם חולפות 3 שנים וחוק ההתיישנות נכנס לתוקף. נמצא שהיה ביטוח חיים? יש לפנות אל החברה המבטחת ולהודיע על דבר הפטירה. לכאורה משימה פשוטה, אך בפועל היא לא פעם מאתגרת, וזאת כי אף חברת ביטוח לא ממהרת להעביר כספים. חברת הביטוח עשויה לטעון שהמבוטח הפר את חובת הגילוי לגבי מצבו הבריאותי, שהפוליסה לא הייתה בתוקף במעמד הפטירה וכדומה. במקרים מעין אלו חשוב להבין שאין למהר להתקפל, במיוחד כשסכומים משמעותיים עומדים על הפרק. מה אם כן עושים? פונים אל עו"ד שבקיא בתחום.
חשיבות סיוע מקצועי
תוהים למה צריך לפנות לעורך דין שמתמחה בפוליסות ביטוח חיים כאשר בן משפחה נפטר? הרי לא קשה להוכיח שאדם נפטר ואילו ההתנהלות מול חברת הביטוח די ברורה? ובכן עו"ד שבקיא בתחום יידע להוציא לפועל את פרטי הפוליסה על הצד הטוב ביותר, ואף יידע כיצד להתמודד מול מגוון ניסיונות מטעם חברת הפוליסה להסיר אחריות. עוד נציין שעו"ד לרוב יצליח למנוע התנהלות משפטית, וזאת כיוון שהוא יודע כיצד לפעול ומה לטעון על מנת שחברת הביטוח תבין שהיא אינה יכולה להרתיע באמצעות שורה של מונחים משפטיים, וזאת כי אתם מגובים בסמכות שמגיע מהתחום.