בניית אתר אינטרנט יכולה להיות משימה מאתגרת, במיוחד אם אתם מתחילים מאפס. אבל הסירו דאגה מליבכם, כי בדיוק בשביל זה אנחנו פה. נלווה אתכם צעד אחר צעד בתהליך הקמת אתר מקצועי ואיכותי שייתן מענה לצרכים שלכם. זה יכול להיות אתר תדמיתי לעסק, חנות מקוונת או בלוג אישי – לנו זה לא משנה. כאן תמצאו את כל המידע הדרוש כדי להגשים את החלום ולהקים אתר מנצח. בואו נתחיל ללמוד איך לבנות אתר אינטרנט.
למה לבנות אתר אינטרנט בכלל? הינה כמה מהיתרונות העיקריים
תחשפו את המוצרים שלכם לקהל רחב יותר
אתר אינטרנט מאפשר לכם להגיע בקלות לקהל עצום של גולשים פוטנציאליים שלא הייתם יכולים להיחשף אליו בדרכים אחרות. קידום נכון של האתר במנועי חיפוש ובערוצים נוספים יעזור לכם להגדיל משמעותית את החשיפה למותג ולמוצרים או השירותים שאתם מציעים.
תחזקו את המותג ואת התדמית העסקית
אתר מקצועי מחזק את האמינות ואת התדמית של העסק, ומשדר ללקוחות רצינות. זהו כרטיס ביקור דיגיטלי המתאר את הייחודיות שלכם ומדגיש את הערכים ואת החזון העסקי, והכול בצורה אטרקטיבית.
תגדילו את המכירות ואת הלידים שלכם
אתר הוא פלטפורמה מעולה להצגת מוצרים ושירותים ולקידום מכירות. אתם יכולים לשלב בקלות כפתורי קריאה לפעולה האוספים לידים או מובילים ישירות לרכישה. כך תוכלו להפוך תנועה לאתר להכנסות ממשיות. 💰
תמשכו יותר תנועה בעזרת טכניקות SEO
אתרים המותאמים למנועי חיפוש זוכים לדירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש האורגניות. ברגע שתבנו את האתר בצורה נכונה ותשתמשו בטכניקות SEO, תוכלו למשוך אליו יותר תנועה איכותית ממנועי החיפוש (בעיקר מגוגל).
איך לבחור בפלטפורמה המתאימה ביותר?
לפני שאתם מתחילים לבנות את האתר, חשוב לבחור פלטפורמה שתתאים לצרכים שלכם. יש בשוק אפשרויות שונות, וחשוב להכיר את הבולטות ביותר.
השוו בין אפשרויות פופולריות – וויקס, וורדפרס, שופיפיי ועוד
וויקס היא פלטפורמה קלה לשימוש המתאימה במיוחד למתחילים. היא מאפשרת להקים במהירות אתרים יפים ללא צורך בידע בקידוד. וורדפרס, לעומתה, היא מערכת ניהול תוכן (CMS) גמישה ועוצמתית עם אלפי תבניות ותוספים זמינים. היא דורשת יותר למידה אך מאפשרת שליטה רבה יותר. שופיפיי מתמחה בחנויות מקוונות ומציעה מגוון כלים לניהול מכירות ומלאי.
התאימו את הפלטפורמה לסוג האתר ולצרכים שלכם
כדי לבחור את הפלטפורמה הנכונה, תצטרכו להגדיר את מטרות האתר העיקריות. אם אתם זקוקים לפונקציונליות מורכבת או להתאמה אישית, אנחנו ממליצים על וורדפרס. לחנויות מקוונות – שופיפיי יכולה להתאים יותר. אם אתם בקטע של אתרי תדמית פשוטים, מערכת קלה לתפעול כמו וויקס תספיק לכם. חשוב גם להביא בחשבון את כישורי הפיתוח שלכם או של הצוות. אם יש לכם ידע מוגבל בבניית אתרים, עדיף לבחור במערכת עם עמדת שליטה נוחה וקלה ללמידה. ככל שהאתר מתוחכם יותר, כך תצטרכו פלטפורמה עם יכולות התאמה וגמישות גבוהות יותר.
ההבדלים בין מערכות ניהול תוכן שונות
לכל מערכת ניהול תוכן יש מאפיינים שונים ויכולות שונות. וורדפרס מתאפיינת בקהילת משתמשים ומפתחים ענקית התורמת אינספור תוספים ותבניות, אך דורשת גם עדכוני אבטחה שוטפים. ג'ומלה נחשבת למתקדמת ולעוצמתית יותר מבחינה טכנית, אך היא פחות נפוצה. דרופל מצטיינת בביצועים מהירים ובניהול תוכן גמיש במיוחד. הבחירה במערכת תלויה בצרכים הספציפיים של הפרויקט. מומלץ לבדוק דוגמאות של אתרים שנבנו על כל פלטפורמה כדי לקבל תחושה של היכולות והמראה האופייניים. כדאי גם לבדוק מהן העלויות של אחסון האתרים שתצטרכו לשלם בכל מערכת.
שלב אחר שלב: איך לבנות אתר בוורדפרס?
בואו ניקח לדוגמה את וורדפרס. זוהי פלטפורמה פשוטה, נוחה ומומלצת מאוד. כך תקימו את האתר שלכם:
בחרו שם דומיין וספק אירוח
- שם דומיין: זוהי כתובת האתר שלכם (למשל, www.yoursite.com). בחרו שם המשקף את המותג או את התוכן שלכם.
- ספק אירוח: תצטרכו למצוא שרת אחסון אתרים אמין ולאחסן בו את האתר שלכם.
התקינו וורדפרס
- התקנה בלחיצה אחת: אם הספק שלכם מציע התקנה בלחיצה אחת, היכנסו לחשבון, נווטו ללוח הבקרה (cPanel) ובחרו בוורדפרס. עקבו אחר ההנחיות להתקנה.
- התקנה ידנית: הורידו את וורדפרס מ-wordpress.org, העלו אותו לחשבון, צרו מסד נתונים והפעילו את סקריפט ההתקנה.
גשו ללוח הבקרה של וורדפרס
לאחר ההתקנה, גשו ללוח הבקרה על ידי ניווט אל www.yoursite.com/wp-admin. היכנסו באמצעות פרטי ההתחברות שהגדרתם במהלך ההתקנה.
בחרו והתקינו ערכת נושא
- ערכות נושא: וורדפרס מציעה ערכות נושא חינמיות ומובחרות הקובעות את עיצוב האתר שלכם. עברו אל עיצוב > תבניות בלוח הבקרה. עיינו והתקינו את העיצוב המועדף עליכם.
- התאמה אישית: לאחר שהתקנתם ערכת נושא, התאימו אותו אישית על ידי ניווט אל עיצוב > התאמה אישית. כאן תוכלו להתאים את הפריסה, את הצבעים, את הגופן ועוד.
התקינו תוספים חשובים
עברו אל תוספים > הוסף תוספים חדשים. לאחר שמצאתם את התוסף הרצוי, לחצו על "התקן עכשיו" ולאחר מכן "הפעל". הינה כמה מהתוספים החשובים ביותר:
- Yoast SEO: עוזר לבצע אופטימיזציה למנועי חיפוש.
- אלמנטור: עוזר לכם לעצב את הדפים באתר ולהתאים את התוכן.
- עורך קלאסי: בעזרתו תוכלו להכניס תוכן משלכם לאתר בקלות.
צרו דפי מפתח
- דפים: צרו דפים חשובים כמו בית, אודות, שירותים, בלוג ויצירת קשר. עברו אל עמודים/פוסטים > הוסף חדש.
- תפריטים: לאחר שיצרתם עמודים חדשים, ארגנו אותם לתפריט על ידי מעבר אל עיצוב > תפריטים. בחרו את העמודים שאתם רוצים לכלול וארגנו אותם בסדר המועדף עליכם.
הגדירו מבנה קישורים
מבנה הקישורים הוא כתובות האתרים של הדפים והפוסטים שלכם. כדי להבטיח שכתובות האתרים ידידותיות ל-SEO, עברו אל הגדרות > מבנה קישורים, ובחרו באפשרות "מזהה הפוסט".
התאימו אישית את הגדרות האתר
שנו את הגדרות האתר על ידי ניווט אל הגדרות > כללי. כאן תוכלו לשנות את כותרת האתר, את שורת התיוג, את אזור הזמן ועוד. הגדירו את דף הבית על ידי מעבר אל הגדרות > קריאה. בחרו אם אתם רוצים שדף הבית יציג את הפוסטים האחרונים יישאר סטטי.
הוסיפו תוכן
- פוסטים בבלוג: אם אתם מתכננים לכתוב בלוג, התחילו להוסיף פוסטים על ידי מעבר אל פוסטים > פוסט חדש. השתמשו בקטגוריות ובתגים כדי לארגן את התוכן.
- מדיה: העלו תמונות, סרטונים ומדיה אחרת על ידי מעבר אל מדיה > הוסף חדש.
לסיכום
אחרי שהבנתם איך לבנות אתר אינטרנט, כל התכנים כתובים, העיצוב מוכן והגדרות הדומיין הושלמו, ניתן ללחוץ על כפתור הפרסום. מזל טוב, אתם באוויר! האתר שלכם יהיה זמין לגולשים מכל העולם ויחל לשרת את מטרותיו העסקיות. חשוב לבדוק שהכול עובד כמו שצריך במכשירים שונים ובדפדפנים פופולריים. הטמיעו את כתובת האתר ברשתות החברתיות או בחומרי פרסום כדי למשוך אליו יותר תנועה. בנוסף, שימו דגש על בחירת אחסון אתרים איכותי ומהיר שיבטיח זמינות גבוהה של האתר בכל עת. בהצלחה.